Bana Karanlığını Anlat / Tell Me About Your Darkness
2022 / 84’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Gizem Kızıl
Senaryo/Screenplay: Gizem Kızıl
Müzik / Music : Taner Yücel
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Burak Kanbir
Sanat Yönetmeni / Art Director : Atilla Çelik
Kurgu / Editing : Selda Taşkın
Oyuncular /Cast : Aslıhan Gürbüz , Serpil Gül , Gizem Güçlü , Yasemin Szawlowskİ , Selim Can Yalçın , Giray Altınok , Mehmet Yılmaz Ak , Aytek Şayan
Yapımcı / Producer : Ayşe Barım
Yapım / Production: Id Pro
Özet
Kalp krizi sonrası vefat eden Veli Tanyeli’nin defni öncesi gasilhaneye getirilmesiyle aile arasında gizli kalmış tüm çatışmalar su yüzüne çıkar. Yıllardır mutsuz bir evliliğin içine hapsolan Nermin, eşi Veli’nin ölümünün ardından geçen yılların hesaplaşmasını gasilhanede yapmaya karar verir. Nermin’in Veli’yle yüzleşmesi aslında bir yandan kendiyle yüzleşmesidir.
Yönetmen
Gizem Kızıl 1985 yılında Ankara’da doğmuştur. Üniversite yıllarında video ve fotoğraf üzerine yoğunlaşmıştır. “Sıkıntı”, “Dönüşüm”, “Tepedeki Ev”, “Kulis” ve “Aşka Zaman” adlı kısa filmleri çekmiş, “Uyku Öncesi: Karanlık Masallar” isimli drama podcast serisinin yaratıcısıdır. Türkiye’de dijital tiyatro alanında bir ilk olan “Zorlu-Dijital Sahne” projesinin yönetmenliğini yapmıştır. Ayrıca TRT1’de yayınlanan “Masumlar Apartmanı” isimli dizinin senaryo ekibinde yer almaktadır. Yazıp, yönettiği ilk uzun metraj filmi “Bana Karanlığını Anlat” festival sürecindedir.
Bir Zamanlar Gelecek: 2121 / Once Upon A Time In The Future: 2121
2022 / 92’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Serpil Altın
Senaryo/Screenplay: Korhan Uğur, Serpil Altın
Müzik / Music : Cihan Güçlü
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Kaan Çalışkan
Sanat Yönetmeni / Art Director : Özüdoğru Cici
Kurgu / Editing : Erkan Tekemen , Serpil Altın
Oyuncular /Cast : Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç
Yapımcı / Producer : Korhan Uğur, Serpil Altın
Yapım / Production: Serpil Altın Film
Özet
21. yüzyılın sonlarında iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. Hayatta kalabilen az sayıda insan koloni halinde yerin altına kurdukları bloklarda yaşar.
Koloni sistemini kontrol eden Genç Yönetim’in aldığı “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur.
Yer altındaki evlerinde kadın, adam, çocuk ve büyükanne olarak yaşayan bir ailenin hayatı yeni doğacak bebek yüzünden değişir.
Yönetmen
1979’da Eskişehir’de doğdu. 2002’de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema-TV Bölümü’nü bitirdi. Mezuniyetinden sonra sinema, dizi ve reklam sektöründe yardımcı yönetmen ve prodüktör olarak çalıştı. “Bayram Harçlığı” (2014) ve “Yüzme Öğreniyorum” (2017) kısa filmlerinin senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptı. Kısa filmleriyle ulusal ve uluslararası festivallere katılarak ödüller kazandı.
2016’da Serpil Altın Film’i kurarak uzun metraj ve kısa metraj filmlerin yapımcılığını ve idari yapımcılığını üstlendi. 2022’de bilimkurgu ve dram türünde olan ilk uzun metraj filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121”i gerçekleştirdi. Aynı zamanda EWA (European Women’s Audiovisual Network) üyesi olan Altın, kariyerine yapımcı, yönetmen ve senarist olarak devam etmektedir.
Çilingir Sofrası / A Night In Four Parts
2022 / 60’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Ali Kemal Güven
Senaryo/Screenplay: Ali Kemal Güven
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Engin Özkaya
Sanat Yönetmeni / Art director : Betül Erişir
Kurgu / Editing : Selda Taşkın
Oyuncular /Cast : Ahmet Rıfat Şungar, Barış Gönenen, Ecrin Bolkar, Gülhan Kadim
Yapımcı / Producer : Seda Özkaraca , Metin Kıcır
Yapım / Production: Witchcraft Films
Özet
Artık görüşmeyen, Y kuşağına ait iki okul arkadaşı, Emir Can ve Yusuf Efe yıllar sonra Beyoğlu’nda bir çilingir sofrasında bir araya gelirler. Biri evli ve çocuklu olan iki eski “dost,” demlendikçe, özgür ve toksik maskülenliğin hakim olmadığı bir coğrafyada, daha başka bir hikayelerinin olabileceğini fark ederler.
Yönetmen
1986 yılında İzmir’de doğdu. Long Island Üniversitesi, Medya Sanatları bölümünden mezun oldu. 2022 yılında, yazıp yönettiği uzun metraj filmi “Çilingir Sofrası” İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. Duygu Asena’nın “Aslında Özgürsün” romanını Gain için dijital dizi olarak senaryolaştırdı ve ilk sezonu yönetti.
Ela İle Hilmi ve Ali / Ela and Hilmi with Ali
2022 / 102’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Ziya Demirel
Senaryo/Screenplay: Ziya Demirel, Nazlı Elif Durlu
Müzik / Music : Okan Kaya
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Doron Tempert
Sanat Yönetmeni / Art director : Gülay Doğan
Kurgu / Editing : Selda Taşkın, Henrique Cartaxo
Oyuncular /Cast : Ece Yüksel, Serkan Keskin, Denizhan Akbaba, Ozan Çelik, Ayşe Demirel, Yusuf Tan Demirel, Çağdaş Ekin Şişman, Nazlı Elif Durlu
Yapımcı / Producer : Anna Maria Aslanoğlu, Ziya Demirel
Yapım / Production: İstos Film
Özet
Yılların hocası Hilmi (42), depremzede Ela’yı (20) üniversite sınavına tekrar hazırlarken; apartman görevlisinin ikidir sınıfta kalan oğlu Ali’ye (15) de matematik çalıştırır. Yalnızlıklarına merhemi birbirlerinde ararlarken, birden kendilerini sınırların kalktığı ve gün geçtikçe tekinsizleşen bir üçgende sıkışmış bulurlar.
Yönetmen
1988 Adana doğumlu. Lisede başladığı tiyatro çalışmalarını üniversitede devam ettirdi. Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Prag Film Okulunda yönetmenlik ve senaryo yazarlığı eğitimi aldı. Son kısa filmi Salı, Cannes, Toronto, Sundance, Rotterdam gibi festivallerde gösterildi, ödüller aldı. Nazlı Elif Durlu yönetmenliğindeki Zuhal’in ortak senaristidir. “Ela ile Hilmi ve Ali” Demirel’in yönettiği ilk uzun metrajlı sinema filmidir.
Kabahat / Guilt
2022 / 84 ’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Ümran Safter
Senaryo/Screenplay: Ümran Safter
Müzik / Music : Yağız Oral
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Bertan Özer
Sanat Yönetmeni / Art Director : Ümran Safter, Suraj Sharma
Kurgu / Editing : Ümran Safter, Ömer Leventoğlu
Oyuncular /Cast : Ece Demirtürk, Işıl Acaray, Berivan Edebali, Kayra Kalaycı
Yapımcı / Producer : Ümran Safter, Suraj Sharma
Yapım / Production: Ekim Medya
Özet
13 yaşındaki Reyhan dindar bir ailede büyüyen akıllı ve dik başlı bir kızdır. Her yıl olduğu gibi o yaz tatilini de annesi Hatice(37) ve erkek kardeşi Mehmet(7) ile birlikte huysuzluğu ile nam salmış̧, köyde ”hoca” lakabıyla anılan babaannesi Ümmü’ nün yaşadığı muhafazakar bir anadolu köyünde geçirecektir. Reyhan köye vardıktan bir gün sonra ilk kez olduğu ve annesinden sakladığı adet kanaması bitmiş, dini usullere göre gusül abdesti alarak yıkanması ve temizlenmesi gerekmektedir. Ancak köydeki banyonun bozulması ve kuraklık nedeniyle su kesintileri, Reyhan’ı büyük bir açmaza ve korkuya sürükler. banyo yapamayan ve gusül abdesti alamayan Reyhan geceleri kabus görmeye başlar.
Reyhan bir yandan tek başına hurafelerle mücadele ederken bir yandan da köydeki yakın arkadaşı 17 yaşındaki Şükran’ın da sorunlarını çözmesine yardımcı olmaya girişir.
Yönetmen
Ümran Safter belsesel yapımcısı , yönetmen ve gazeteci. 20 yılı aşkın bir süre yazılı ve görsel medyada muhabir ve editör olarak çalıştı. 2015 yılından bu yana uzun metraj belgesel film yapıyor.
Mendirek / Breakwater
2021 / 110’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Cem Demirer
Senaryo/Screenplay: Cem Demirer
Müzik / Music : Andres Casta
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Sebastián Lojo
Sanat Yönetmeni / Art director : Berke Öksüzoğlu
Kurgu / Editing : Julien Testa
Oyuncular /Cast : Barış Yılmaz Gündüz, Alihan Kaya, Ahmet Acar, Hasan Çelik, Mehmet Kafkaslıgil, Ali Demirkol, Önder Demirer,Burak Bal, Cansu Şimşek
Yapımcı / Producer : Eda Çarıkçı, Remi Itani
Yapım / Production: İsoyön Film
Özet
Bozcaada’da yaşayan, genç ve kendine güveni olmayan bir balıkçı, Aslan (29) dalış yaparken bir ıstakoz mağarası bulur. Artan endüstriyel balıkçılık sağlıklı bir deniz ekosistemini yok ettiği için bu mağara günümüzde inanılmaz kıymetli ve nadirdir. Bu hazinenin kendisine bir servet ve hiçbir zaman sahip olamadığı bir saygınlık kazandıracağını bildiği için ıstakozları tek başına toplayana kadar bunu bir sır olarak tutmaya karar verir. Kuzeni ve en yakın arkadaşı Yılmaz (31) ile bu sırrı paylaşmaması ilişkilerinde bir çatlak oluşturur, Yılmaz’ın şüpheleri arttıkça bu çatlak derinleşir. Aslan’ın kendisinden bir şeyler saklaması, Yılmaz’ın hayatının diğer alanlarında da kendini gösteren paranoyak takıntılar sarmalını tetikler ve onun düşüşüne yol açar. Yılmaz’ın, gittikçe artan dengesiz ve sert tavırları sonucunda adadaki itibarı ve en kıymetli ilişkileri dönüşü olmayan şekillerde bozulmaya başlar.
Yönetmen
Cem Demirer, 1988’de İstanbul’da dogdu. Sabancı Üniversitesi’nde görsel iletişim tasarım eğitimi aldıktan sonra 2014’de sinema üzerine yüksek lisans yapmak için London Film School’a yazıldı. 2017’de mezun oldu. Malezya, Fransa, Kazakistan, Guatemala, Güney Afrika, Çin, Portekiz, İngiltere, Ukrayna, Lübnan gibi ülkelerin prodüksiyonlarında çalışan Cem Demirer, su anda Londra’da görüntü yönetmenliği ve yönetmenlik yapıyor. Görüntü yönetmenliğini yaptığı End of Season ile Cannes Cinefoundation’a, Siyabonga ile Locarno Film Festivaline katılmaya hak kazandı. 2018’de mezuniyet projesi olan kısa filmi “Şeytan Tırnağı”nı uzun metraj haline geliştirip “Mendirek” i çeken Demirer, Atlanta Film Festivali’nde galasını yaptı.
Suna / Suna
2022 / 102’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Çiğdem Sezgin
Senaryo/Screenplay: Çiğdem Sezgin
Müzik / Music : Kemal Afşin
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Ersan Çapan
Sanat Yönetmeni / Art director : Osman Özcan
Kurgu / Editing : Erşah Çiçek
Oyuncular /Cast : Nurcan Eren, Tarık Papuççuoğlu, Fırat Tanış, Erol Babaoğlu, Ezgi Coşkun, Oğuz Kara, Fuat Onan, Erdem Akakçe
Yapımcı / Producer : Betül Sezgin
Yapım / Production: Kule Film
Özet
Suna hayatını hasta bakıcılık ve temizlikçilikle kazanan elli yaşlarında yalnız ve yoksul bir kadındır. Evini uzun zaman önce kapatmıştır. Akraba arkadaş yanında kalmaktadır.
Suna, İstanbul’u terk edip imam nikahıyla evlendirildiği Veysel’le ıssız bir köyde eski bir evde yaşamaya başlar. Kocasının her hizmetini görmeye razı olan Suna, onunla yatağa girmeye tahammül edemez. Psikolojisi bozulur. Veysel’den gizli içki içmeye başlar.
Yönetmen
1972 İstanbul doğumludur. Marmara Üniversitesi GSF Film Tasarımı Bölümü lisans mezunu olup aynı bölümde yüksek lisans yapmaktadır. Senaryosu kendisine ait olan ‘Kasap Havası’ adlı filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenmiştir. Dünya prömiyerini International Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapan ‘Kasap Havası’ ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmiş ve sayısız ödüle layık görülmüştür. Sezgin, ikinci uzun metrajlı film projesi olan ‘Suna’ adlı filmini 2020 yılında çekmiştir. Türkiye- İspanya – Bulgaristan ortak yapımı olan ‘Suna’ Mannheim Meeting Place, Transilvanya Pitching ve Antalya Film Forum’da yer almış olup Göteborg Film Festivali ‘Work in Progress’ desteğini almıştır.
Sezgin, filmlerinde kadın hikayelerine ve onların sorunlarına odaklanmayı tercih etmekte, evlere odalara sıkışmış, istediği hayatı yaşamayan birey olamayan, toplum ve aile baskısı altında ezilen karakterlerin dünyasını işlemektedir.
Filmografi
2014 Kasap Havası / Wedding Dance
Yaban / Yaban
2022 / 80’ / Renkli Color / Türkiye Turkey İsvı̇çre Switzerland
Yönetmen/Director: Tareq Daoud
Senaryo/Screenplay: Tareq Daoud
Müzik / Music : Nicolas Rabaeus
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Florent Herry
Sanat Yönetmeni / Art director : Osman Özcan
Kurgu / Editing : Nicolas Hislaire
Oyuncular /Cast : Amira Casar, Haydar Şişman, Doğanay Ünal
Yapımcı / Producer : Çiğdem Mater, Xavier Derigo
Yapım / Production: Ret Film, İdip Films
Özet
Trakya, günümüz… 45 yaşındaki Fransız vatandaşı Claire, dokuz yaşındaki kızı Sabrina’ nın velayetini Türkiye’de ünlü bir adam olan kocasına kaptırır. Durumu kabul etmeyi reddeden Claire, çocukla birlikte kaçar. Kendisini ve kızını Bulgaristan sınırından ülke dışına kaçırması için bir kaçakçıya para öder. Ancak kaçakçı, çocuğun babasının şöhretini ve ondan daha fazla para alabileceğini anlayınca planları erteler ve onları ormandaki harap bir kulübeye getirir. Anne ve kız kulübede baş başa kalır. Tecrit ve umutsuzluk Claire’i her geçen saniye daha kötü etkilemeye başlar. Claire bir cesaret patlamasıyla yolculuğu kendi imkânlarıyla tamamlamaya karar verir ama beklenmedik bir olay planlarını bozar.
Yönetmen
Yönetmen ve fotoğrafçı. 1976’da Afganistan Kabil’de dünyaya geldi. Ailesi savaş nedeniyle Afganistan’dan ayrılmak zorunda kaldı ve Tarık 1980’lerden itibaren İsviçre’de büyüdü. Cenevre Üniversitesi’nde biyoloji eğitimi aldı, ardından Küba’da, Havana’da, Escuela Internacional de Cinema y Television’da sinema eğitimi aldı. Burada fotoğraf konusunda uzmanlaştı. Pek çok kısa film ve belgesel yönetti, genel olarak kimlik ve sürgün üzerine filmler üretti. Sinemanın ve fotoğrafın yanı sıra güncel sanatla da ilgilenen Tareq ‘in son işleri İstanbul’da Depo gibi galerilerde sergilendi. Ekim 2018’de Kuzeydoğu Türkiye’de çekilen Yaban, Tareq ’in ilk uzun metraj filmi. Tareq 2012 yılından bu yana İstanbul’da yaşıyor.