İş Sanat Kibele Galerisi, sezonun 2. sergisinde ressam Habip Aydoğdu’yu ağırlıyor. 9 Aralık’ta başlayan sergi 23 Ocak’a kadar görülebilir.
Türk resmine damga vurmuş sanatçıları retrospektif sergilerde sanatseverlerle buluşturan İş Sanat Kibele Galerisi, bu defa ressam Habip Aydoğdu’nun eserlerini sergiliyor. Sergide, Habip Aydoğdu’nun 40 yıllık sanat yaşamı 10’ar yıllık dönemlerle gözler önüne seriliyor. Sanatçının eserleri 1970’lerin Yaşam Kavgası, 1980’lerin Uçan Düş, 1990’ların Az Olanla Düşündürtmek / Kırmızının İktidarı, 2000’lerin Modernizmin İzinde / Kurban adlarıyla ve ressamın sanatsal dönüşümünü izleme şansı yaratacak bir düzen ile sergileniyor.
1952 yılında doğan Habip Aydoğdu, 1967 yılında yetenek sınavıyla İstanbul Ortaköy İlköğretmen Okulu resim seminerine girdi. Burada sanat eğitimcileri Selahattin Hüsnü Taran ve Hamdi Dicle’nin öğrencisi oldu. 1970 yılında öğretmen olarak bu okuldan mezun olan Aydoğdu, öğretmenlik yapmayarak aynı yıl şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Dekoratif Resim Bölümü’nün yetenek sınavını kazandı ve dört yıl boyunca resim eğitimi gördü. İlk kişisel sergisini 1976 yılında Or-An Sanat Galerisi’de açan Aydoğdu, çalışmalarıyla sanat çevrelerinde adından övgüyle söz ettirdi.
Yaşamla ve toplumsal olaylarla olan ilişkisini her zaman canlı tutan Habip Aydoğdu, eserlerinde insanın varoluş sorunlarına eğilen ve kendi özgün dilini yaratan bir sanatçı olarak dikkat çekiyor. Modern sanatın izini süren tüm sanatçılarda olduğu gibi, sanatın sanattan ve sanatçıdan beslenerek var olduğu gerçeği Habip Aydoğdu’nun resimlerinin çok katmanlılığında gözlenebiliyor. Aydoğdu’nun çalışmalarında New York Okulu, Henri Matisse, Jackson Pollock ve daha nicelerinin ortak bir evrene eklemlendiğini gözlemlenebilir.
09 Aralık 2015 Çarşamba günü ziyarete açılan sergiyi 23 Ocak 2015 tarihine kadar gezmek mümkün.