“Modanın 100 Yılı” ve “Dileğim Barış Olsun” belgesellerinin yönetmeni Kıvılcım Akay, üçüncü belgesel projesi olan “Ben de Buradayım”ın Senegal çekimleri için, kitlesel fonlama sitesi Fongogo üzerinden bir kampanya başlattı.
Dayanıştıkça güçlenen, tüm zorluklara rağmen hayallerinden vazgeçmeyen, “ben de buradayım” diyen kadınların belgeseli…
Laleli’de bir tekstil firmasında çalışan 29 yaşındaki Senegalli göçmen Amina‘nın hayatı ve model olma hayalleri üzerinden, göçmen-mülteci kadınların yaşamına ve “var olma” isteklerine yakından tanıklık edecek belgesel trajedinin değil umudun belgeseli olarak kendini tanımlıyor. Güçlü bir empati duygusuyla yola çıkılan belgesel, Türkiyeli kadınlarla, göçmen-mülteci kadınları bir araya getirerek, kadın dayanışmasına yeni bir perspektiften bakmamızı sağlıyor.
Filmin yönetmenliğini Türkiye’nin ilk moda belgeseli “Modanın 100 Yılı” ve savaş mağduru çocukların barış isteğini konu alan “Dileğim Barış Olsun” belgesellerinin yönetmeni Kıvılcım Akay üstlenirken, dünya çapında özgün işlere imza atan moda tasarımcısı Aslı Filinta moda danışmanlığını, görüntü yönetmenliğini ise Meryem Yavuz üstleniyor. Belgeselin yapımcısı İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar ekibinden Aslıhan Altuğ ortak yapımcısı ise yine aynı ekipten Beste Yamalıoğlu.
Belgeselinin Senegal’de yapılması gereken çekimlerin gerçekleştirilebilmesi için kitlesel fonlama sitesini Fongogo üzerinden bir kampanya başlatıldı. Dakar yakınlarındaki Goree Adasında yapılacak çekimlerle köleliğin karanlık tarihiyle bugünkü şekline yakından bakılacak. Senagal’de gerçekleşecek çekimlerin belgeselin gövdesini oluşturacağını düşünen film ekibi aynı zaman bir anne olan Amina’yı da 2 yıldır görüşmediği kızına kavuşturmayı planlıyor.
Prömiyerinin 2018 ortalarında gerçekleştirilmesi planlanan belgeselinin Senegal çekimlerinin yapılabilmesi adına destek olmak için: