AYSHA / AYSHA
2021 / Kurmaca Fiction / 12‘ 53’’/ Renkli Color / Almanya Germany
Yönetmen / Director: Cengiz Akaygün
Kurgu / Editing: Ana Rocha Fernandes
Müzik / Music: Conrad Oleak
Yapım / Production: Cengiz Akaygün
Özet
AYSHA (10) a small, rebellious girl wearing a full-body veil, and her SISTER(11) are put to a religious test in a backyard in Rojava (Syria) by a covered WOMAN. However, the stronghead Aysha is struggling with identity and secrets, and takes a stand.
Yönetmen
Cengiz Akaygün was born in Stuttgart in 1979. He grew up as a Kurd in Turkey and returned to Stuttgart at the age of seven. After graduating from high school, he studied communication and media sciences in Duisburg. Since 2014, Akaygün’s works have focused on socially critical themes. He has received numerous awards for his short films. In 2020, he was nominated twice for the Human Rights Film Award in Germany. For his last short film >> Aysha<< he received at the Hof International Film Festival, the Short Film Award, 2021. Whereupon further national and international nominations and awards followed. Currently Aysha is in the pre-selection for the German Short Film Award.
BÜYÜK DOKUNUŞ / BIG TOUCH
2021 / Kurmaca Fiction / 03‘ 19’’/ Renkli Color / ABD USA
Yönetmen / Director: Christopher Tenzis
Kurgu / Editing: Christopher Tenzis
Müzik / Music: Song of the Birds – Sheku Kanneh-Mason
Yapım / Production: Gabrielle Cordero
Özet
An Afro-Surrealist story about a giant woman and a tiny man who through the power of touch, experience an unexpected transformation.
Yönetmen
Christopher Tenzis attended the London Film School and the American Film Institute, after which he was a finalist for the American Cinema Editors internship. His first film, A Man and His Pants, premiered at SXSW and won the Audience Award at the NW Film & Video Festival. His film, BIG TOUCH, has been selected by over 150 festivals in thirty countries, winning ten awards. He is currently employed by Sony Pictures.
YAŞ GÜNÜ / BIRTHDAY
2021 / Kurmaca Fiction / 17‘ 10’’/ Renkli Color / Türkiye Turkiye
Yönetmen / Director: Ali Özgür Baltaoğlu
Kurgu / Editing: Taner Sarf
Müzik / Music: Oğuz Kaplangı
Yapım / Production: Ali Özgür Baltaoğlu, Erman Karahisarlı
Özet
Silahlı bir adam, gece peşine düştüğü genç oğlanın ailesinin evine girmek zorunda kalınca çocuğun annesinin yaş günü olduğunu öğrenir. Gece sona ererken artık hiçbiri aynı insanlar değildir.
Yönetmen
Ali Özgür Baltaoğlu 2000’lerin başında bir süre reklam yazarlığı yaptıktan sonra 2008’de reklam filmleri yönetmeye başladı. Şu anda, ilk uzun metraj filmi Hezeyan’ın finansman aşamasında. 2014’te Los Angeles’te bulunan Judith Weston Oyuncu Yönetimi ve Oyunculuk Atölyesi’ne katıldı. 2017’de İKS Köprüde Buluşmalar, Proje Destek Platformu’ndan, MFI Senaryo Atölyesi ödülü kazanan hikayesinin adı ‘Hezeyan’ olarak değişti ve senaryosunu 2021’de Angel Mirou iile birlikte yazarak tamamladı.
YENİDEN DANS ET / DANCE AGAIN
2022 / Kurmaca Fiction / 13‘ 30’’/ Renkli Color / İran Iran
Yönetmen / Director: Mohsen Nabavi
Kurgu / Editing: Shahab Najafi
Müzik / Music: Erfan Farshizadeh
Yapım / Production: Azadeh Akbarian
Özet
45 yaşındaki bir Afganlı olan Faruk’un babası, kendi toprakları olan Afganistan’a gömülmeyi vasiyet eder. Faruk babasının naaşını Taliban işgalindeki anavatanına ulaştırmak için yoldan çıkıp dağları aşmak zorunda kalır.
Yönetmen
Mohsen Nabavi İranlı bir yönetmen, senarist ve oyuncudur. Çalışmalarına İran Genç Sinema Derneği (IYCS) için “Bu Günler” adlı kısa filmi çekerek başlar. Ayrıca ‘Banifilm’ ve ‘Shortfilmnews’ gibi çeşitli sinema gazeteleri ve dergileri için yazı yazmıştır. Kısa film dalında ulusal ve uluslararası film festivallerinden sayısız ödülün sahibidir.
KAOSTA DANS / DANCE IN THIS CHAOS
2021 / Kurmaca Fiction / 16‘ 22’’/ Siyah&Beyaz Black&White / Makedonya Macedonia
Yönetmen/Director: Murat Zherka
Kurgu / Editing : Tanju Suleyman
Müzik / Music : Albin Sopa
Yapım / Production: Murat Zherka
Özet
İlk konserine hazırlanan Aziz hayalinin gerçeğe dönüşmesine sadece bir saat uzaktadır. Fakat bu yolculuktaki engeller Aziz’i gitar tellerini şimdiye kadarki en güçlü silah olarak kullanmaya iter.
Yönetmen
Murat Zherka, Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinden bir film yönetmeni, senarist ve yapımcıdır. “65 Roses” (2019) adlı kısa belgeseli, “In November” (2019), “Eggstasy” (2020) ve “Dance in the Chaos” (2021) adlı kısa filmleri yazıp yönetmiştir. Genç bir sanatçı olarak, projeleri birçok ABD ve Avrupa film festivalinde gösterilmiş, ödüller kazanmıştır. Böylece uluslararası tanınırlık kazanan Zherka’nın çalışmaları esas olarak sosyal konuları ele alır.
GECE BABAMIZI ARARKEN / IN SEARCH OF DAD ONE NIGHT
2022 / Kurmaca Fiction / 19‘ 55’’/ Renkli Color / Türkiye Turkiye
Yönetmen / Director: Alkım Özmen
Kurgu / Editing: Buğra Dedeoğlu
Müzik / Music: Meriç Erseçgen
Yapım / Production: Alkım Özmen
Özet
Gökşin eski bir milli boksördür. Kardeşi Dorukhan ise altı aylık bebeği olan bir avukattır. Bir gün, tek başına yaşayan babaları Kudret oturduğu evi satışa çıkarır. Bu satıştan gelen parayla da yazlık tatil beldelerinden birindeki huzur evine yerleşecektir. Ancak paraya ihtiyaçları olan iki kardeş, ev satışından pay istemektedirler. Satıştan pay almak için gece boyunca babalarını arayan iki kardeşin, öncelikle aralarındaki güvensizlikle yüzleşmeleri gerekmektedir.
Yönetmen
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümü yüksek lisans programından mezun olduktan sonra, pek çok dizi ve sinema filminde yönetmen yardımcılığı yaptı. Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülünü Kazanan “Bir Zamanlar Anadolu’da” yönetmen yardımcılığı yaptığı bu filmlerden birisidir. Ayrıca üç kısa belgesel ve dört kısa film yazıp, yönetti. Bu kısa filmler birçok ulusal ve uluslararası festivalde gösterildi, ödüller kazandı.
İSTANBUL İSTANBUL / ISTANBUL ISTANBUL
2021 / Kurmaca Fiction / 19‘ 14’’/ Renkli Color / Türkiye Turkiye
Yönetmen / Director: Özcan İnan
Kurgu / Editing: Doruk Kaya
Müzik / Music: Sarp Keskiner – Seyyan Hanım
Yapım / Production: Teoman Akın İnan
Özet
70’li yaşlardaki Konstantin ve eşi, Rumların farklı zamanlarda birçok sebep yüzünden ayrılmak zorunda kaldığı İstanbul’dan kopamamışlardır. Konstantin, eşinin ölümüyle birlikte İstanbul ile eşini ilişkilendirerek geçmişe dair düşüncelerin ve düşlerin içine girer. O da tıpkı İstanbul’dan kopmak istemeyen eşi gibi eşinden kopamaz.
Yönetmen
Demir Özcan mahlasını kullanan Özcan İnan ortaöğretim, lise ve üniversite eğitimini Adana’da tamamladı. Çeşitli tanıtım filmleri ve senaryolar yazdı. 2015 yılından bu yana İstanbul’da yaşıyor. İlk kısa filmi ‘İstanbul İstanbul’u 2021 yılında çekti. Şimdilerde ilk uzun metraj film senaryosu üzerine çalışıyor.
IŞIKLI HAYALET / NEON PHANTOM
2021 / Kurmaca Fiction / 20‘/ Renkli Color / Brezilya Brasil
Yönetmen/Director: Leonardo Martinelli
Kurgu / Editing : Lobo Mauro
Müzik / Music : Ayssa Yamaguti Norek, Carol Maia, José Miguel Brasil, Leonardo Martinelli
Yapım / Production: Leonardo Martinelli, Ayssa Yamaguti Norek
Özet
Motorsiklet sahibi olmak isteyen bir kuryeye, her şeyin bir müzikal film tadında olacağı söylenmişti.
Yönetmen
Leonardo Martinelli, Rio de Janeiro’dan bir film yapımcısı. Filmleri, Locarno, San Sebastián, BFI London, Clermont-Ferrand, Palm Springs, Montreal ve diğerleri dahil olmak üzere dünya çapında üç yüzden fazla film festivalinde ve müzede seçilmiştir. Birkaç film eleştirmeni arasında yapılan bir oylama ile Leonardo Martinelli, Papo de Cinema tarafından En İyi 10 Yeni Brezilyalı Film Yapımcısı arasında gösterildi. 2021’de Fantasma Neon filmi Locarno Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film dalında Altın Leopar kazandı. Ayrıca PUC-Rio’dan İletişim alanında yüksek lisans derecesine sahiptir ve şu anda Locarno Residency için seçilen ilk uzun metrajlı filmini geliştirmektedir.
OUR ARK / OUR ARK
2021 / Belgesel Documentary / 12‘ 35’’ / Renkli Color / Hollanda Netherlands
Yönetmen / Director: Deniz Tortum, Kathryn Hamilton
Kurgu / Editing: Sercan Sezgin
Müzik / Music: Alican Çamcı
Yapım / Production: Firat Sezgin
Özet
Gerçek dünyanın sanal bir kopyasını yaratma çabalarımızı anlatan bir deneme filmi.
Yönetmenler
Deniz Tortum
Deniz Tortum works in film and immersive media. His work has screened internationally, including at the Venice Film Festival, SxSW, IFFR, IDFA, Sheffield Doc/Fest, Hot Docs, True/False and Dokufest. His latest short Our Ark (2021, co-dir Kathryn Hamilton) has premiered at IDFA 2021 and won Best Short Film award at Istanbul Film Festival. His latest feature film Phases of Matter (2020) premiered at International Film Festival Rotterdam in 2020 and received the Best Documentary awards at Istanbul and Antalya Film Festivals. He has worked as a researcher at the MIT Open Documentary Lab and MIT Transmedia Storytelling Initiative, where his research focused on immersive media. In 2019, he was featured in Filmmaker Magazine’s 25 New Faces of Independent Film.
Kathryn Hamilton
Kathryn Hamilton is a theater director based in New York and Istanbul. She is the founder of Sister Sylvester, a performance group. Recent productions include Three Rooms, a live skype documentary which premiered at Shubbak Festival in London, and has toured Europe and US, and which critiques technologies promising ‘presence’ and ‘mobility’ in the context of the crisis over refugees; The Fall a performance essay at The Public Theater for Under The Radar, currently touring US universities; Other work has been performed at The Park Avenue Armory, NYC; Bozar, Brussels; Arcola, London. Her work has been reviewed by New York Times, New Yorker, Time Out, Village Voice, American Theater Magazine, Performance Art Journal.
REWŞEN / REWŞEN
2021 / Kurmaca Fiction / 11‘ 15’’ HD / Renkli Color / Türkiye Turkiye
Yönetmen / Director: Musab Tekin
Kurgu / Editing: Musab Tekin
Müzik / Music: I’mpty
Yapım / Production: Musab Tekin
Özet
Bir döngüye sıkışan B, zaman algısını yitirmiştir. “Rewşen”e giderse bu döngüden kurtulabileceğine inanan B, garajda bineceği dolmuşu ararken aynı zamanda Rewşen’in “ne olduğunu” sorgulamaya başlar.
Yönetmen
1991 yılında Diyarbakır’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Çeşitli projelerde reji asistanı, kameraman ve kurgucu olarak çalıştı. Kısa filmleri ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarıştı ve ödüller aldı.
PAMUK PRENSES / SNOW WHITE
2021 / Kurmaca Fiction / 14‘ 40’’/ Renkli Color / Hırvatistan Croatia
Yönetmen/Director: Lana Barić
Kurgu / Editing: Vladimir Gojun
Müzik / Music: Dubravka Premar
Yapım / Production: Vinko Brešan
Özet
Željka, izole bir köyde sakin bir hayat yaşayan 40 yaşında bir kadındır. Beklenmedik bir ziyaret onu geçmişe götürecek ve günlük rutinini alt üst edecektir.
Yönetmen
Lana Barić Hırvatistan’ın Split kentinde doğdu. 2005 yılında Saraybosna Sahne Sanatları Akademisi’nden oyunculuk diplomasını aldı. 2011’den beri Zagreb’deki Hırvat Ulusal Tiyatrosu’ndaki drama topluluğunun bir üyesidir. Kırktan fazla sahne yapımında ve birçok film ve dizide rol aldı, sayısız ödül ve övgü aldı. Birçok kısa film senaryosu ve 2020 Pula Film Festivali’nde En İyi Senaryo dalında Altın Arena kazanan uzun metrajlı film Tereza37’nin senaryosunu yazdı. Film ayrıca En İyi Festival Filmi dalında Büyük Altın Arena da dahil olmak üzere beş Altın Arena daha kazandı ve Akademi Ödülleri için resmi Hırvat girişi oldu. İlk yönetmenlik denemesi olan Pamuk Prenses kısa filmi kısa süre önce Trieste Film Festivali’nde gösterildi ve ardından Bulgaristan’daki Saray Film Festivali’nde Oscar elemelerinde, Almanya’da FIlmfest Dredsen’de ve Linz, Avusturya’daki Crossing Europe Film Festivali’nde gösterildi. Şu anda, Razvan Radulescu ile Split Script’te, Isabelle Fauvel ile Torino Film Lab’de ve Michael Kitzberger ve Martin Daniel ile proje geliştirme için EAVE profesyonel eğitiminde geliştirmekte olduğu ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi Eve After the Fall için bir senaryo üzerinde çalışıyor. Creative Europe Media Desk tarafından düzenlenen European Writers Desk 2022’nin Hırvat katılımcısı. 2018’den 2022’ye kadar Hırvat Film Yapımcıları Derneği’nin başkan yardımcısı ve Hırvat Görsel-İşitsel Merkezi’nde (HAVC) Hırvat Görsel-İşitsel Konseyi üyesiydi.
LEKESİZ / SPOTLESS
2022 / Kurmaca Fiction / 17‘ 03’’/ Renkli Color / Türkiye Turkiye
Yönetmen / Director: Ali Ercivan
Kurgu / Editing: Ali Ercivan, Pınar Yorgancıoğlu
Müzik / Music: Kerim Safa
Yapım / Production: Engin Palabiyik, Okan Uzey
Özet
İstanbul’da bir rezidans dairesinde beraber yaşayan ama hayatı paylaşmakta zorlanan bir çift. Beyaz yakalı adam işinden kovulmuş ama bunu eşine anlatamaz bile, her şey yolundaymış gibi rol yapmaya çalışır. Yazar kadın ise kocasıyla arasındaki dillendirilmeyen huzursuzluktan kendi yaratıcılık krizini aşmak uğruna beslenmeyi seçer. Mutfak tezgahındaki küçük bir leke gitgide adamın tüm gerçekliğini işgal ederken, yazar bu ruhsal çöküntüyü nasıl yansıtır? Tecrübe ettikleri zamanın ruhu mudur, yoksa sadece bir sanrı mı?
Yönetmen / Director
1976’da İstanbul’da doğan Ali Ercivan, Mimar Sinan Üniversitesi’nde tamamladığı sinema eğitiminin ardından, Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon dalında master yaptı. 2008’de başladığı senaristlik kariyerinde, “1 Kadın 1 Erkek”, “Tatar Ramazan”, “O Hayat Benim” ve “Atiye” gibi çeşitli dizilerin kadrosunda yer aldı. İlk kısa filmi ”Lekesiz”, ilk gösterimini 41. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması bölümünde gerçekleştirdi. Ali Ercivan şu esnada, ilk uzun metrajlı filmi üzerinde çalışmaktadır.
SUSAM / SUSAM
2021 / Kurmaca Fiction / 17‘ 53’’/ Renkli Color / Türkiye Turkiye
Yönetmen / Director: Sami Morhayim
Kurgu / Editing: Ami Mor
Müzik / Music: Batuhan Yalaz
Yapım / Production: Aycan Aluçlu, Hilal Şenel
Özet
Bir Türk-Yahudi ailesi, Bar-mitzva töreni sabahı kendini odasına kilitleyen Susam’ı odadan çıkarmak isterken araya Şabat gününün dini kuralları girince alışılagelmedik bir gün yaşar.
Yönetmen
Sami Morhayim 1993 yılında doğdu. 2012 yılından beri iki ortağı ile Kafein Multimedia çatısı altında yönetmenlik ve yapımcılık görevlerinde bulundu. Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar & Psikoloji mezunudur. Daha önceden yönetmenliğini yaptığı kısa film “Meçhul”, ulusal ve uluslararası birden çok festivalde gösterildi. “Fahriyem” adlı kısa filmde kurgucu görevinde bulundu. Yazar/yönetmenliğini yaptığı kısa film “Susam” uluslararası festivallerde gösterilmekte ve festival yolculuğuna devam etmektedir. Son olarak, “Ay Bulutta” adlı kısa filmin yapımcılığını ve kurguculuğunu üstlendi. Talents Sarajevo 2021 katılımcısıdır.
KARTAL YUVASI / THE EAGLE’S NEST
2022 / Kurmaca Fiction / 18‘ 13’’/ Renkli Color / Karadağ Montenegro
Yönetmen / Director: Milija Šćepanović
Kurgu / Editing: Nataša Pantić
Müzik / Music: Enes Tahirović
Yapım / Production: Biljana Vušović, Ilija Brkanović
Özet
VHS döneminin sonunda, iki genç sinefil aynı gün sadece ilk aşklarını deneyimlemekle kalmayacak; ama aynı zamanda zaten ölüm döşeğindeki Yugoslavya’da daha önce hiç farkında olmadıkları çok daha kasvetli durumlar ile yüzleşecekler.
Yönetmen
Milija Scepanovic 1986 yılında Bar, Karadağ’da doğdu. Yerel “Anto Djedovic” ilkokuluna gitti ve ardından yine Bar’da “Niko Roloviç” lisesini bitirdi. Sırbistan Belgrad’da Prof. Slobodan Sijan’ın sınıfında film ve televizyon yönetmenliği bölümünden mezun oldu. Milija, dört kısa film ve iki belgeselin yazarıdır. Slobodan Sijan, Srdjan Dragojeviç, Milos Radivojeviç gibi önde gelen Yugoslav yönetmenlerin uzun metrajlı filmlerinde asistan / yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Şu anda ünlü Yugoslav yazar Branimir Scepanoviç’in Redemption romanına dayanan ilk uzun metrajlı filmine hazırlanıyor.
SEINE’NİN GÖZYAŞLARI / THE SEINE’S TEARS
2021 / Canlandırma Animation / 08‘ 49’’ / Renkli Color / Fransa France
Yönetmen / Director: Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer, Alice Letailleur
Kurgu / Editing: Yanis Belaid
Müzik / Music: Ibrahim Maalouf, Pierre-Antoine Naline, Luis Galceran
Yapım / Production: Pôle 3D
Özet
17 Ekim 1961, Cezayirli işçiler Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için sokağa çıkarlar.
Yönetmen
Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer ve Alice Letailleur, Fransa Roubaix’taki Pôle 3D okulundan mezun oldular. 2021’de “Seine’nin Gözyaşları” adlı kısa filmi birlikte yönettiler.
PÜSKÜRTÜCÜ / THE SPRAYER
2022 / Canlandırma Animation / 08‘ 56’’ / Renkli Color / İran Iran
Yönetmen / Director: Farnoosh Abedi
Kurgu / Editing: Reza Eslami, Farnoosh Abedi
Müzik / Music: Soroush Abedi
Yapım / Production: Institute for the Intellectual Development of Children and Young Adults
Özet
Püskürtücüler ordusunun işgal ettiği topraklarda hiç kimsenin ne kamuda ne de özelde herhangi bir bitki yetiştirmeye hakkı yoktur. Pek çok insan ve asker, bir bitkinin nasıl büyüdüğünü veya neye benzediğini bile bilmemektedir. Ta ki bir gün askerlerden biri tozun derinliklerine gömülü bir tohum bulana bu askerin merakı olağanüstü, büyük ve devrimci bir şeyi başlatana kadar.
Yönetmen
Farnoosh Abedi 1985 yılında İsfahan/İran’da dünyaya geldi. 20’den fazla kısa animasyon filmi, TV dizisi, belgesel ve bir uzun metraj animasyon filmi yapan Abedi’nin eserleri, 200’den fazla yerli ve yabancı film festivalinde gösterilmiştir.
HAYVANAT BAHÇESİ / THE ZOO
2022 / Kurmaca Fiction / 17‘ 32’’/ Renkli Color / İran Iran
Yönetmen / Director: Nafiseh Zare
Kurgu / Editing: Pooyan Sholevar
Müzik / Music: Mehdi Vakili
Yapım / Production: Kaveh Mazaheri
Özet
Altı yaşındaki Ranaa ve annesi bir hayvanat bahçesindedirler. Ranaa bir önceki gece rüyasında gördüğü geyiği görmek ister ama kafese vardıklarında kafesin içi boştur. Hayvanat bahçesi yetkilileri, geyiğin dünkü fırtınada kaçtığını söyler. Ranaa ve annesi hayvanat bahçesinde geyiği aramak için yürürlerken, annesi Ranaa’ya babasının onları sonsuza dek terk ettiğini ve bundan sonra yeni bir eve taşınıp birlikte yaşayacaklarını söyler.
Yönetmen
1991 yılında Tahran’da doğan Nafiseh Zare, Tahran Sanat Üniversitesi’nden Oyunculuk ve Yönetmenlik bölümünden mezun oldu. Oyunculuk yaptığı başarılı filmlerden bazıları, Abbas Amini’nin Berlin Film Festivali’nde Generation Section’a giren 2016 yapımı “Valderama” filmi ve Ali Asgari’nin Venedik Film Festivali resmi seçkisine seçilen filmi “Disappearance”dır. Nafiseh Zare, Asghar Farhadi’nin ileri düzey yönetmenlik atölyesine katıldıktan sonra 2021’de ilk kısa filmi olan “The Zoo”yu çekti.
AİLE TABLOSU / TURKISH GOTHIC: PORTRAIT OF A FAMILY
2021 / Kurmaca Fiction / 12‘ 47’’/ Renkli Color / Türkiye Turkiye
Yönetmen / Director: Burcu Uğuz
Kurgu / Editing: Burcu Uğuz
Müzik / Music: Iraz Yıldız
Yapım / Production: Ali Tansu Turhan, Burcu Uğuz
Özet
Aile portresi yaptırmak isteyen üst sınıf bir aile, ünlü ressam Hayri İrdallı’yı atölyesinde ziyaret eder. Bu süreçte ailenin iç dinamiklerinin çözüldüğüne tanık olan ressam, tablo aracılığıyla onları kendi gerçekleriyle yüzleştirir.
Yönetmen
1992’de dünyaya gelen Burcu Uğuz, Fransızca-İngilizce mütercim tercümanlık eğitimi aldı. Sanat, edebiyat ve sinema üzerine yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan Burcu Uğuz kitap çevirileri ve Türkçe şiir kitabı editörlüğü yaptı. Aile Tablosu adlı ilk kısa filmini tamamladıktan sonra, Ali Tansu Turhan’ın uzun metraj filmi Diyalog’da senarist, yapımcı ve kurgucu olarak yer aldı.
SAVAŞÇI / WARRIOR
2022 / Kurmaca Fiction / 20‘ 30’’/ Renkli Color / Kırgızistan Kyrgyzstan
Yönetmen / Director: Amanbek Azhymat
Kurgu / Editing: Amanbek Azhymat
Müzik / Music: Chyngyz Juraev
Yapım / Production: Asel Zaripova
Özet
Savaş alanında vurulup bilincini kaybeden bir asker kendine geldiğinde bambaşka bir dünyadadır. Karşısında bir Taş Devri savaşçısı, kılıçlı bir Orta Çağ savaşçısı ve I. ve II. Dünya Savaşı’ndan iki asker vardır. Dünya’nın farklı dönemlerinde yaşamış olan bu askerler bir konu hakkında tartışırlar; kimin savaşı daha kutsal?
Yönetmen
Amanbek Azhymat 10.01.1990 yılında Kırgızistan’ın Narın şehrinde doğdu. 2009 yılında Bişkek Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri Koleji’nden mezun oldu. 2013 yılında belgesel ve uzun metraj film yönetmeni Temir Birnazrov’un kursuna katılan Amanbek Azhymat, eğitimine 2015 yılında Hollanda’daki Amsterdam Sanat Üniversitesi’nde, 2016 yılında Moskova’daki BDT ve Baltık ülkelerinin Uluslararası Genç Görüntü Yönetmenleri Film Okulu’nda devam etti.
ZPR 359 / ZPR 359
2022 / Kurmaca Fiction / 09‘ 12’’/ Renkli Color / Avustralya Australia
Yönetmen / Director: Liam Branagan
Kurgu / Editing: Eve Spence
Müzik / Music: Mitchell Sloan
Yapım / Production: Eve Spence
Özet
Sığınmacı ZPR 359 dudaklarını birbirine diker ve açlık grevine başlar. Z güçsüzleştikçe, kendini doktoruyla birlikte Avustralya’da çılgınca bir hayalin içinde görür.
Yönetmen
Liam, Berlin Uluslararası Film Festivali’nde prömiyeri yapılan ve altı ödül kazanan kısa filmi “Playground”ın yapımcılığını üstlendi. Daha önceki kısa filmleri “Six O’Clock Swill” ve “Memento”, Bilbao, Valencia, Brisbane ve Cannes’daki Cinema Antipodes gibi festivallerde uluslararası olarak gösterildi. “Six O’Clock Swill” de Avrupa televizyon yayını için ARTE GEIE’ye satıldı. Liam, Foxtel Australia’da yayınlanan “Shack Life” belgeselinin yapımcılığını üstlendi ve hem “The Merger” adlı uzun metrajlı filmde hem de ABC Television’da (Avustralya) yayınlanan ve ödül kazanan “A Life Exposed” belgeselinde Yardımcı Yapımcı olarak çalıştı. Yapımcı, Yardımcı Yapımcı ve Birinci Yönetmen Yardımcısı rollerinde belgesel, televizyon ve uzun metrajlı filmlerde çalışmış olan Liam, geniş bir endüstri geçmişine sahiptir.