Bakırköy Underground / Bakırköy Underground
2022 / 30’ 10’’/ Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Berkay Şatır
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Berkay Şatır
Kurgu / Editing : Berkay Şatır
Yapımcı / Producer : Berkay Şatır
Ortak Yapımcı / Co-Producer : Berfin Altınışık, Çağla Aslan
Özet/ Summary
Bir “kurtuluş yeri” olarak anılan Bakırköy’ün çok katmanlı tarihine saf ve kişisel bir yolculuk. Berkay Şatır, filminde kendi anılarından, büyüdüğü mahalleden ve komşularından aldığı ilhamla seyirciyi farklı yaşam biçimleri ve sosyal toplulukların üzerinde büyük etkisi olan bir müzikal büyümenin içine çekiyor. Bakırköy Underground, 90’lardan ve 2000’li yıllardan benzersiz arşiv görüntüleri ve fotoğraflarla bir müzikal kimliğin ve Bakırköy’ün değişen dokusuna bakıyor.
Yönetmen / Director
Berkay Şatır, 1994’te İstanbul’da doğdu. Galatasaray Üniversitesi, İletişim Bölümü ve Bordeaux Montaigne Üniversitesi, İletişim ve Habercilik bölümünden mezun oldu. İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Sinema ve Televizyon bölümünde yüksek lisansını tamamladı.
2018 yılında İstanbul Film Festivali’nde metin yazarı olarak, 2019’da ise Beykoz Kundura Film Stüdyolarında mekan koordinatörü olarak çalıştı. Akabinde, İstanbul Kültür Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. Şu anda ise lisans eğitimini aldığı Galatasaray Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Bakırköy Underground, öğrencilik yıllarında pek çok kısa film ve öğrenci projeleri üzerinde çalışmış, akademi yıllarında ise çeşitli danışmanlarla birlikte ilerlemiş olan Berkay Şatır’ın kısa deneysel projelerinin yanında ilk belgeseli olarak yerini almıştır.
Bir Zamanlar Yeşilçam: Abdurrahman Keskiner / Once Upon A Time Yesilcam: Abdurrahman Keskiner
2022 / 61 ’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Mehmet Güreli
Senaryo/ Screenplay: Görkem Yeltan
Müzik / Music : Mehmet Güreli
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Ahmet Sesigürgil
Sanat Yönetmeni / Art Director : Emre Arda
Kurgu / Editing : Gamze Terra
Yapımcı / Producer : Yalçın Akyıldız, Görkem Yeltan
Yapım / Production: Karina Film
Özet/ Summary
Abdurrahman Keskiner sinemamızın parıldayan ışıklarından biri. Ünlü yapımcıyı ülkemiz sinemasının yapımcılık tarihinde farklı kılan özelliği, ilk bakışta çelişkili görünse de inceliğe yatırım yapmaktan yılmayan çalışma yöntemi: Hiçbir yapımcı tüm kazandıklarını iddialı filmlere yatırıp zarar ettikten sonra aynı umudun peşinde defalarca koşmadı. Ülkemiz sinemasının dünyaya tanıtılmasında büyük adımlar atan Abdurrahman Keskiner hariç.
Yönetmen / Director
1949’da doğdu. Edebiyat, felsefe okudu. Alope’nin Odası, Hayaller ve Sokaklar, Bedrufi’nin Nefesi ve 2022’de Yunus Nadi ve Vedat Türkali ödüllerini kazanan Şehirli Karınca kitapları Sel Yayınları’ndan basıldı.
Güreli, Vapurlar/Blues (1988), Cihangir’de Bir Gece (1995), Yağmur (1999), Odamda Yolculuk (2022), İplerin Kopuşu (2007), Zamboni Sokağı (2017), Koş Git Bir de Sen Bak (2020) albümlerini imzaladı. Onlarca sergi açtı.
Bu Ben Değilim / This Is Not Me
2022 / 91’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Jeyan Kader Gülşen, Zekiye Kaçak
Senaryo/Screenplay: Zekiye Kaçak, Jeyan Kader Gülşen
Müzik / Music : Vedat Yıldırım, Cansun Küçüktürk
Görüntü Yönetmeni/Cinematography: Christian Feiland
Kurgu / Editing : Jeyan Kader Gülşen, Zekiye Kaçak
Yapımcı / Producer : Jeyan Kader Gülşen
Özet/ Summary
“Bu Ben Değilim”, toplum, aile baskısı ve kendi iç çatışmaları nedeniyle cinsel yönelimini gizleyerek bir kadınla evlenen mutsuz geylerin hikayesini anlatıyor. Karakterlerin sürekli rol yapmaktan ve yalan söylemekten bunalmış, yaşadıkları ile hayal ettikleri arasında bocalayan, sıkışıp kalmış dünyalarını ele alan film, derin kadın mağduriyetini de hissettiriyor.
Yönetmen / Director
Jeyan Kader Gülşen, İstanbul ve Stuttgart’ta yaşayan ve uluslararası deneyimi olan bir belgesel film yönetmeni ve yapımcısı. Lisans eğitimini “Marmara Üniversitesi” İletişim Fakültesi -Gazetecilik Bölümü’nde tamamladıktan sonra, yönetmenlik, senaryo, drama, ışık ve film müziği üzerine özel dersler aldı. Alman Robert Bosch – Markel Vakfı’ndan kazandığı akademik başarı bursu ile Tübingen’deki “Eberhard Karls Üniversitesi’nde”, Sinema ve Medya üzerine yüksek lisansını yaptı. Daha sonra Deutsche Welle (DW), ARD, ARTE, Pro7, RTL gibi çeşitli Alman basın yayın kuruluşları ile Amsterdam Rosen Garten Stüdyoları ve İsviçre SRF Tv’de muhabirlikten editörlüğe ve program ve belgesel yapımcılığı ile yönetmenliğine kadar çok sayıda alanda çalıştı. Ayrıca uzun yıllar Katar merkezli „Al Jazeera Türk Televizyonu’nda Dış Yapımlar ve Satın Alma baş yapımcısı olarak görev aldı. Özellikle Al Jazeera Tv için araştırmacı gazetecilik gerektiren “Güç ve İnsan (People and Power)” Kuşağı için, iktidarların ve gücün ötekileştirdiği insanların hikayelerini anlatan uzun metraj ve seri belgeseller hazırladı.
Zekiye Kaçak Bakırhan, televizyonculuk geçmişi olan bir belgesel film yönetmeni. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik Lisans Eğitimi aldı. Uluslararası Basın Enstitüsü Derneği’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlediği Araştırmacı Gazetecilik Eğitimi’ni tamamladı. Ntv’de uzun yıllar muhabirlikten editörlüğe, program yapımcılığına kadar çok sayıda alanda çalıştı. Bir Ntv klasiği olan “Ve İnsan” Programı’nda hazırladığı iki ayrı dosya haberle 2006 ve 2007 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden ödül aldı. Ntv’den sonra Katar merkezli Al Jazeera Türk Televizyonu’nda belgesel yapımcı yönetmeni olarak çalıştı. Özellikle araştırmacı gazetecilik gerektiren “Güç ve İnsan ( People and Power)” Kuşağı için, toplumsal sorunları insan hikayelerini merkeze alarak anlatan belgeseller hazırladı.
Crossroads / Crossroads
2022 / 65’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/Director: Mahmut Fazıl Coşkun
Senaryo/Screenplay: Sinan Yusufoğlu
Müzik / Music : Murat Asil
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Ersin Gök
Sanat Yönetmeni / Art Director : Güler Başar
Kurgu / Editing : Adil Yanık
Yapımcı / Producer : Bulut Reyhanoğlu, Vanessa Medini Arslan
Yapım / Production: Koskos Film Yapım
Özet/ Summary
Seçkin Pirim, Gülay Semercioğlu, ı Candaş Şişman ve Sinan Logie. Türk görsel sanatının dünyada tanınan dört önemli ismini bir araya getiren bu belgesel, sanatçıların özgün estetik dünyalarını ve sanat yolculuklarını, gündelik hayatları ve şehirle kurdukları ilişki üzerinden anlatıyor. Geçmişi, geleceği, kaosu, kültürü, kenti ve farklı sanat disiplinlerini buluşturan kozmopolit şehir İstanbul’daki atölyelerinden çıkan eserler şehrin büyüleyici sokaklarından dünyanın önemli sanat galerine ve müzelerine uzanıyor.
Crossroads, dört sanatçının sanatsal dönüşümlerini de kayıt altına alıyor. Tıpkı İstanbul’un dönüşümü gibi…
Yönetmen / Director
Los Angeles’taki California Üniversitesi’nde (UCLA) Sinema, TV, Dijital Medya Bölümü’nde okudu. 2000 yılından bu yana belgesel ve reklam filmi yönetmenliği yapmaktadır. İlk uzun filmi Uzak İhtimal (2009) ve ikinci filmi Yozgat Blues (2013) birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı. “Uzak İhtimal” ulusal ve uluslararası festivallerde, Rotterdam film festivali “Hivos Tiger”, İstanbul Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivallerinden “En İyi Yönetmen Ödülü” de dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. İkinci filmi “Yozgat Blues” uluslararası ilk gösterimini San Sebastian Film festivalinde, ulusal ilk gösterimini İstanbul film festivalinde yapıldı. “Yozgat Blues” Adana Altı Koza ve Malatya Film Festivallerinde En İyi Film ve Sofya Film Festivali’nde En İyi Balkan ödüllerini aldı.
2018 yılında tamamladığı üçüncü filmi Anons, dünya ilk gösterimini yaptığı 75. Venedik Uluslararası Film Festivali Orrizonti Bölümü’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. “Anons”, bugüne kadar 15’in üzerinde ödül aldı.
2021 yılında ‘’Crossroads’’ isimli belgesel filminin yönetmenliğini yaptı.
Herkes Toprağa Gömülür, Ben Suya / Buried In Water Not In The Earth
2022 / 73’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Fettullah Çelik
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Fettullah Çelik
Kurgu / Editing: Ümit Kıvanç
Yapımcı / Producer: Fettullah Çelik
Özet/ Summary
Barajlar, modern insanın tüketim çılgınlığının sonucu olarak artan talepleri karşılamak üzere inşa edilen yapılardır. Bunların inşası sırasında insan ve doğa üzerinde oluşturduğu tahribat çoğu zaman göz ardı edilmektedir.
Dicle nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı ile ilgili konuşulmaya başlandığı 1950’li yıllardan bu yana yapımının iptali için sayısız eylem ve etkinlik yapılmasına rağmen baraj yapıldı. Barajın etki alanı üzerinde bulunan onlarca köy ve bir ilçenin tüm yaşanmışlıkları, tarihi ve kültürel değerleri pek çok endemik özelliği suya gömüldü. Dile kolay on iki bin yıllık bir medeniyeti moderniteye kurban etmenin acısını hissetmekteyiz.
Hasankeyf ve çevresi çığlıklarını göğe şöyle savuruyor: “Herkes toprağa gömülür ben suya.”
Yönetmen / Director
10.01.1974 tarihinde Diyarbakır ili Lice ilçesi Yalaza köyünde dünyaya geldim. İlkokulu köyümde, ortaokul ve lise eğitimimi Diyarbakır merkezde tamamladım. 2000 yılından itibaren okul servisçiliği işiyle uğraşmaktayım. 2013 yılından beri de bazı belgesel nitelikli projelerde fotoğraf ve video çekimi yapmaktayım.
Köşe Başı Beklerim / I Wait Around The Corner
2022 / 57’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Neslihan Kültür
Senaryo/ Screenplay: Neslihan Kültür
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Emre Keleşoğlu, Batukan Ceryan
Sanat Yönetmeni / Art director : Samet Yıldırım
Kurgu / Editing : Şamil Kafkas
Yapımcı / Producer : Neslihan Kültür
Özet/ Summary
Otogarlar; her kesimden insanın yolculuk ettiği, otobüs firmalarının bağırış çağırış yolcu çağırdığı, esnafların gelip geçen yolculara pişmaniye satmak için çabaladığı, yer yer gürültülü yer yer sessizliğe gömülen bir yaşam alanıdır… Tüm bunların dışında Adana otogarı da kendi içinde bir dünya oluşturmuştur. Yolculuk etmenin dışında ise yerleşik bir hayata ev sahipliği oluşturmaktadır.
İnsanlar sadece esnaf olarak burada var olmanın dışında bu alanı sosyalleşmek için, yaşamak ve barınmak için, her şeyin ötesinde sığınmak için bir beşik olarak görmeye başlamıştır.
Hatice karakteri bu hengamenin içinde esnafların arasına sıkışmış̧ köşe başı bir tuvaletçidir. 50 yaşlarındaki Hatice karakteri, köşe başındaki tuvaletin kapısında taburesi ve masası ile bütünleşmiş ve bu alanı evi gibi sahiplenmiştir. Çoğunluğu erkek esnaftan oluşan bu otogarda bir kadın olarak var olmayı başardığı gibi çevresiyle de dostanevi ilişkiler kurabilmiştir. Mesleğinin yanı sıra insan olma durumunda da kendiyle uzlaşmış bir kişiliktir.
Yönetmen / Director
1983 Adana doğumlu2001-2006 yılları arasında Almanya’nın Stuttgart şehrinde, Radyo, Sinema TV eğitimi aldı. 2007’ de Türkiye’ye gelerek; öğrenimine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ,Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümünde devam etti. Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde yüksek lisans yaptı. Maltepe Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölümünde Doktorası devam etmektedir. Beykent Üniversitesi’nde bir dönem Sinema ve TV dersleri verdi. Şu anda, Gelişim Üniversitesinde; Görsel, İşitsel Teknikleri ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlisi olarak devam etmekte aynı zamanda Maltepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümünde öğretim görevlisi olarak sinema dersleri vermektedir. TRT Belgesel Kanalına 13 bölümden oluşan, haftalık TV belgeseli çekti. Biri 2009, diğeri 2011 yılında çektiği iki kısa filmi birçok ulusal ve uluslar arası festivalde gösterime girmeye hak kazanmıştır. 2014 Yılında T.C Turizm ve Kültür Bakanlığı desteği ile çektiği ‘Bir Gün Ben de Öleceğim’ isimli belgesel filmini ulusal ve uluslararası bir çok festivalde gösterime girmiş ve ödül almıştır. 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla ‘Köşe Başı Beklerim’ isimli belgeselini çekmiştir.
Koudelka: Aynı Nehirden Geçmek / Koudelka: Crossing The Same River
2021 / 81’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Coşkun Aşar
Senaryo/ Screenplay: Ayhan Hacıfazlıoğlu, Coşkun Aşar
Müzik / Music : Gökçe Akçelik
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Coşkun Aşar
Kurgu / Editing : Ayhan Hacıfazlıoğlu
Oyuncular / Cast : Josef Koudelka
Yapımcı / Producer : Coşkun Aşar
Yapım / Production: Kozmo Film
Özet/ Summary
Efsanevi Magnum fotoğrafçısı Josef Koudelka’nın geçmişine, anılarına, fotoğrafa dair düşüncelerine, hayata bakışına Akdeniz bölgelerindeki antik kentlerin arkeolojik kalıntılarını konu alan son projesi “Ruins” üzerinden O’nun bu duygusal yolculuğuna yakından bir bakış.
Herakleitos’un ayak izlerini takip eden Josef Koudelka, son 26 yılda defalarca vurduğu 200’den fazla Helenistik ve Roma antik kentini yeniden ziyaret ediyor. Akdeniz bölgelerine yapılan bu destansı yolculukta Koudelka’nın hem sanatsal hem de felsefi “maksimum” arayışına odaklanırken, neşe, şefkat ve sessizlik anlarına tanık oluyoruz.
Yönetmen / Director
İstanbul’da büyüdü, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sinema eğitimi gördü ve aynı üniversitede İletişim Bilimleri yüksek lisansı yaptı. Sinema eğitimi sırasında 1995. Yılında fotoğrafçılığa ilgi duymaya başladı. Fotoğrafı zengin bir hikâye anlatım aracı olarak keşfetti ve fotoğraf yaklaşımını daha kişisel bir şekilde geliştirdi. Yaşadığı bölgeyi ve kendi çevresinde yaşananları yansıtmayı tercih ederek; sosyal olarak izole edilmiş, dışlanmış, marjinalize edilmiş insanlarla ilgili hikayelere odaklandı; yoksulluk ve cinsiyetle ilgili sorunlar üzerine çalıştı. İşlerini dünya çapında galeri ve müzelerde sergiledi. İlk fotoğraf kitabı “Blackout” 2017 yılında yayınladı. “Ruins” adlı fotoğraf projesi için on yıldan fazla Josef Koudelka ile çalıştı ve O’nu filme aldı. Coşkun, ilk uzun metrajlı filmi “Koudelka: Aynı Nehirden Geçmek” adlı filmini 2021’de tamamladı. İstanbul’da yaşıyor ve üretimine devam ediyor.
Maffy’s Jazz / Maffy’s Jazz
2022 / 56’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Deniz Yüksel Abalıoğlu
Senaryo/ Screenplay: Deniz Yüksel Abalıoğlu
Müzik / Music : Maffy (Muaffak) Falay
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Deniz Yüksel Abalıoğlu
Kurgu / Editing : Eytan İpeker
Yapımcı / Producer : Deniz Yüksel Abalıoğlu
Özet/ Summary
Şubat 2022’de 92 yaşında hayata gözlerini yuman Türk caz trompetçisi Maffy Falay, müziğe olan tutkusunun ardından erken yaşta İsveç’e yerleşmişti. 60’larda Avrupa’da popüler bir caz trompetçisi oldu. Dizzy Gillespie, Thelonious Monk gibi caz efsanelerinin gözdesiydi ve Quincy Jones, Kenny Clarke, Francy Boland gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı.
Ömrünün son yıllarında, geçmiş bir neslin kalan son birkaç üyesinden biri olarak yalnız bir hayat sürdü. Maffy’ye Stockholm banliyölerindeki tek odalı evinde, farklı zaman dilimlerinde eşlik ederek; artık müziğini icra edecek gücünün kalmadığı ve kültürünün yok olduğu bu dönemde, kendisini 65 yıl yaşadığı İsveç’de yabancı hissetmesine ve varlığını yeniden tanımlamaya çalışmasına tanık oluyoruz.
Yönetmen / Director
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra mesleğimde ilerlemeyip, bunun yerine otomotiv sektöründe olan aile şirketlerimizde reklam ve pazarlama görevini yürüttüm. Bu yıllarda fotoğrafla uğraştım ve iki fotoğraf sergim oldu. Daha sonra 2016 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sinema Tv bölümünden ve Milano’da bulunan Accademia Belle Arti di Brera’dan yüksek lisans derecesi aldım. Kendi yazdığım kısa filmlerimin yanı sıra TC Kültür Bakanlığı’nın desteği ile uzun metrajlı belgesel filmim Maffy’s Jazz’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendim.
Metamazon / Metamazon
2022 / 43’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Can Adiloğlu
Senaryo/ Screenplay: Can Adiloğlu
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Can Adiloğlu
Kurgu / Editing : Şahin Yıldız
Yapımcı / Producer : Can Adiloğlu
Yapım / Production: Arkasıra Film A.Ş.
Özet/ Summary
Metastatik Meme Kanseri (MMK) teşhisi almasıyla hayatı altüst olan Canan, hayatta yapmadığı her şeyden pişmanlık duyar ve kalan yaşamında bütün istediklerini yapmaya karar verir. Yakaladığı hayat sevinci ardından “iyi ki kanser olmuşum” diyerek Türkiye’nin ilk MMK derneğini kuran Canan, olağandışı bir şekilde hastalıkla 11. yılına girer.
Yönetmen / Director
1980 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olmasının ardından, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de Mühendislik ve Proje Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. Üniversite yıllarından itibaren fotoğrafçılıkla ilgilendi. Farklı fotoğraf topluluklarında bulundu. Bir süre Zon Sitem fotoğrafları çekti. AFSAD’da ve Ka Atölye’de karma sergiler ve kitaplarda yer aldı.
Sinematek Derneği’nde aldığı eğitimlerden sonra belgesel filmle uğraşmaya başladı. Kamera, ışık, ses, kurgu dahil olmak üzere her alanda çalıştı. Türkiye’de ve yurtdışında çektiği belgeseller, farklı ülkelerde gösterildi. Oyunculuk ve yazarlık eğitimleri aldı.
Ön yapım aşamasında olan ve kendi yazdığı, Türk-Yunan nüfus mübadelesi konulu Değiş Tokuş, yönetmenin ilk uzun metrajlı kurmaca filmi olacaktır.
Senin Yıllardır Gerçekleştirmeyi Beklediğin Bir Düş Var / Dream Workers
2022 / 89’ / Renkli Color / Türkiye Turkey
Yönetmen/ Director: Pınar Fontini
Senaryo/ Screenplay: Pınar Fontini
Müzik / Music : Sadi Işılay(Müzikotek) , Cihan Aşkın (Kalan Müzik)
Görüntü Yönetmeni/ Cinematography: Nalan Abbasoğlu
Kurgu / Editing : Pınar Fontini
Yapımcı / Producer : Pınar Fontini
Özet/ Summary
Türkiye’den altı kadın sinemacı ve Arslanköylü kadın tiyatro grubunun iç içe geçmiş hikayeleri aracılığıyla kadınların yaratıcılığına, hayallerine ve hayatın beklenmedik yüzleşmelerine samimi bir yolculuk belgeseli. Arslanköylü kadın tiyatro topluluğu ve Türkiye’den altı kadın yönetmenin filmografileri, yapım biçimleri ve yaşamları arasındaki bağların peşine düşen Dream Workers’ın yönetmeni, kendini kendi filmini yapma serüveninin ortasında bulur. Filmi başlangıçta tehdit eden kentsel ve kültürel soylulaştırma, salgın ve izolasyon koşulları filmin bir parçası haline gelir. Belgeselin yönetmeni de dahil olmak üzere bu kadın yönetmenlerin yaratım hikayelerini dinleyen izleyici, Türkiye’nin çağdaş sosyo-kültürel dinamikleri altında farklı yaşama ve sanat yapma biçimlerini deneyimler.
Yönetmen / Director
Pınar Fontini 2016’dan beri Türkiye’de kadın sinemasına odaklanan bir üçleme üzerinde çalışır. Bu üçlemenin ilk filmi Filmin Adı Ne?, 1990’lar Türkiye’sinde filmlerini çevirmiş olan 68 kuşağın kadın sinemacıları mercek altına alır. Belgesel, bu kadın yönetmenlerin yolculuklarının yanı sıra, Türkiye’nin son 50 yılının toplumsal, kültürel, politik panoramasını da arka planında seyirciyle paylaşır. Film, Antalya Film Forum 2021’den büyük ödül almıştır. Dream Workers bu üçlemenin ikinci filmidir. Fontini, sinema alanında yüksek lisansını 2017’de tamamlamasının ardından doktora çalışmalarına Victorian College of the Arts (VCA) ve Melbourne Üniversitesi Sanat Fakültesi’nde başlar. Akademik çalışmaları Yakın Doğu Sineması ve Feminist Film Çalışmaları üzerinde odaklanmaktadır.