Yeni bir hayata başlamanın geç kalınmış bir zamanı var mıdır? Aşk, her zaman eksikliği çekilen bir duygudur. Çünkü yalnızlık insanoğlunun katlanmayı isteyebileceği bir durum değildir. Bu ihtiyaç, insanı tüm yaşam boyunca birilerini arayışına sürükler.
Yönetmenliğini Maryam Moghadam ve Behtash Sanaeeha’nın yaptığı Favorite Cake (2024), insanın bu arayışının yanı sıra yaşamın kestiremediğimiz geleceğinde yer alan değerlerle şimdiki değerlerin değişiminin bir gösterimi. Filmin başkahramanı Mahin, Tahran’da yalnız yaşayan yetmiş yaşında bir kadındır. Çocukları yıllar önce İran’ı terk etmiştir. Eski arkadaşlarıyla da artık eskisi gibi buluşamıyordur. Birgün hayatındaki bu rutini kırmaya ve yaşamının geri kalanını birlikte geçirebileceği birini bulmaya karar verir. Tahran’ı gezip kendisine uyabilecek birini aramaya başlar.
Sevebileceği adamın arayışında olan Mahin, onu tahmin edemeyeceği bir yerde bulacaktır. Aradığı adamı bulduğuna emin olan Mahin için, tek eksik şey onunla konuşmak olacaktır. Ataerkil bir toplumda aşkın zihinlerdeki canlı ve genç izleniminin, Mahin’in duygularını yaşayışında etkisi nasıl olacaktır?
Toplumun zihninde yer alan aşkın yaşı tanımını yerle bir eden hikâye; güzel bir şarap, eski bir şarkı ve samimiyetle bağlı iki kalbin yüzlerde tebessüm bırakan sıcak bir gösterimidir . Aynı zamanda İslam Devrimi sonrası İran sosyolojisi ve bakış açısındaki değişimi sorgulayan film, İran’da kadına tahsis edilen konumu ve İran halkının buna bakış açısını yansıtması açısından önemli bir yere sahip.