Köprüde Buluşmalar, ortak yapım marketleri, atölyeler, dağıtım ve pazarlama gibi hayati konuları üzerine yoğunlaşan paneller düzenlemeye devam ediyor;
SİNEMA DERSİ: NASIL, NEREDE VE NEDEN PROJE SUNUYORUZ?
SENARYONUZU SUNMANIN 10 ALTIN KURALI
10 NISAN PERŞEMBE – AKBANK SANAT
10.00-12.30 SINEMA DERSI
KONUŞMACILAR: Marten Rabarts (Hindistan Ulusal Sinema Geliştirme Kurumu Yöneticisi), Tobias Pausinger (Sektör danışmanı), Gülin Üstün (Köprüde Buluşmalar)
Uzun yıllar Binger Filmlab’in artistik direktörlüğünü yürüten ve halen Hindistan Ulusal Film Geliştirme Kurumu’nda yöneticilik yapan MARTEN RABARTS, Endüstri Danışmanı TOBIAS PAUSINGER ve GÜLIN ÜSTÜN, ortak yapım marketleri, atölyeler, dağıtım ve pazarlama gibi önemli konularda bilgiler ve yol haritası çizme konusunda öneriler paylaşacak.
Panelde proje geliştirme sürecinde çok önemli bir dönüm noktası olan proje sunumu konusunda çok değerli ipuçları verilecek. Daha önce Binger Filmlab, CineMart, Torino FilmLab ve Berlinale Talents Campus’te önemli sinema dersleri vermiş olan MARTEN RABARTS, senaryo sunumunda dikkat edilmesi gereken ALTIN KURALLARdan da bahsedecek.
Tüm panel programı için:
http://film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar/196
MARTEN RABARTS
Yeni Zelandalı MARTEN RABARTS 2012 yılında Bombay’a taşınarak Hindistan’ın Ulusal Film Geliştirme Kurumu’nun başına geldi ve böylece Amsterdam’da sanat direktörü olarak 12 yıl çalıştığı Binger Filmlab’teki görevi de sonlanmış oldu.
Sinema kariyerine, 1980’lerin başında New York’ta editör olarak başlayan Marten Rabarts, daha sonra 1990 yılında Londra’ya taşınarak PolyGram Filmed Entertainment grupta uluslararası satış bölümünde çalışmaya başladı, 1992 yılında ise yardımcı yapımcı olarak Working Title Films’e geçti. BBC, Arte, VPRO ve TVE gibi televizyon ortaklarıyla, HIV/AIDS farkındalığı üzerine bir TV
serisi olan Red Hot On Film serisini geliştirdi. Binger Filmlab’te çalıştığı sürede 2012 yılında Oscar’a aday olan Bullhead filminin de içinde bulunduğu birçok ödüllü uzun metraj film için çalıştı. Eğitim verdiği laboratuardan 2013 yılında Cannes’a kabul edilen 4 filmden Salvo Büyük Ödül’ü kazanırken, The Lunchbox ise Eleştirmenler Haftası’nın gözdesi olmuştu.
TOBIAS PAUSINGER
Köprüde Buluşmalar danışmanı TOBIAS PAUSINGER, uluslararası film yapımcılığı ve finansmanı üzerine Ludwigsburg, Los Angeles ve Roma’da eğitim gördü. 2004-2005 yıllarında Bavaria Film International’de ve 2005-2009 yılları arasında The Match Factory’de, çoğu, eleştirel anlamda kabul görmüş ve birçok ödül almış filmlerin uluslararası satın alım sorumluluğunu üstlenmiştir. Munich Teknik Üniversitesi’nde MBA programına başlamış ve Kurumsal Sorumluluk konusunda kültürel anlaşmalar üzerine yaptığı çalışmasıyla 2011’de mezun olmuştur. Medya sektörünün hızlı bir değişim sürecine girmesi ile dijitalleşme ve yeni medya Pausinger’i çok etkilemiş ve 2011 yılının başlarında Lüneburg Leuphana Universitesi İnovasyon Merkezi (Innovation Incubator)’nde, dijital medyanın geleceği üzerine yaratıcı danışman ve uluslararası ilişkilerden sorumlu olarak Hareketli Görüntü Laboratuvarı’na katılmıştır. Pausinger aynı zamanda tüm Avrupa’da eğitimler vermekte ve proje geliştirme, dağıtım ve finansman konularında çeşitli yapımcı, senarist, yönetmen ve görsel işler üreten sanatçılara danışmanlık yapmaktadır. 2012’de CineMart’a alınacak projelerin seçimine katılmış ve CineMart’ın 2012 programı için danışmanlık yapmıştır. Pausinger ayrıca Yeşim Ustaoğlu’nun Altın İstiridye ödüllü filmi Pandora’nın Kutusu’nun Alman ortak-yapımcısıdır.
KÖPRÜDE BULUŞMALAR PANELLERI VE SINEMA DERSLERI ÜCRETSIZDIR.
İNGILIZCE – TÜRKÇE SIMULTANE TERCÜME YAPILACAKTIR.
KÖPRÜDE BULUŞMALAR
https://www.facebook.com/koprudebulusmalar?fref=ts [2]
https://twitter.com/koprudebulusma [3]