İstiklal Caddesi’nin simge yapılarından İBB Beyoğlu Sineması, 18-23 Kasım tarihlerinde ücretsiz film gösterimleri ve söyleşilerle dolu bir programla sinemaseverleri ağırlıyor.
İBB Kültür tarafından hem çocuklar hem de büyükler için hazırlanan programda yerli sinemanın öne çıkan filmlerinden yabancı aşk klasiklerine, animasyondan belgesele geniş bir gösterim seçkisi ve alanında önemli isimlerle söyleşiler 18-23 Kasım tarihleri arasında İstanbulluları bekliyor.
Gösterim Programı
İBB Beyoğlu Sineması’nda 18 Kasım Salı günü saat 16.00’da SETEM iş birliğiyle Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak’ın gösterimi yapılacak ve ardından filmin yapımcısı Can Arca ile yönetmeni Ali İlhan, Cüneyt Karakuş moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirecek. Kadranı Olmayan Saat belgeselinin gösterimi ve ardından yönetmeni Fatma Karakuş Kaçmaz ile Sevinç Yeşiltaş moderatörlüğündeki söyleşi ise aynı akşam 19.00’da BSB iş birliğiyle düzenlenecek.
19 Kasım Çarşamba günü 16.00’da Kısa Film Seçkisi kapsamında Ekrem Çanak’ın Burada Herkes Don Kişot, Aziz Alaca’nın Kruvasan ve Feyzi Baran ile Kamil Kahraman’ın Bu Da Mı Gol Değil? adlı filmleri, ekiplerin katılımıyla gösterilecek. Saat 19.00’da ise SEYAP iş birliğiyle Yakın Dönem Bağımsızlar konseptinde önce Cemil Şov’un gösterimi; ardından filmin yönetmeni Barış Sarhan ve yapımcısı Umut Eğitimci ile Ekrem Buğra Büte moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleşecek.
Aydın Sayman imzalı İçimdeki İnsan’ın 20 Kasım Perşembe akşamı 19.00’da Filmyön iş birliğinde gerçekleşecek gösteriminin ardından Eren Danışman moderatörlüğünde yapılacak söyleşide filmin yönetmeni sinemaseverlerle buluşacak. 21 Kasım Cuma günü 16.00’da Ceyda Torun’un Kedi adlı belgeseli; 19.00’da ise Pat O’Connor imzalı unutulmaz klasik Kasımda Aşk Başkadır gösterilecek.
22 Kasım Cumartesi gününün programı, saat 14.00’te Canlandıranlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen Canlandıranlar En İyileri Listesi’nin gösterimi ve ardından Berat İlk moderatörlüğünde yarışmanın direktörü Çağla Aslan ile gerçekleşecek söyleşiyle başlayacak. 15.00’te TÜRSAV iş birliğiyle ve düzenlenen Ceren Ülgen’in gerçekleştireceği Dijital Platformların Ulusal Festivallerle İşbirliği söyleşisinin moderatörlüğünü Gülsenem Gün; 17.30’da “Sinemayı Kim Çeker?” kapsamında Natali Yeres ve İsmail Doğan’ın Sinesen iş birliğiyle gerçekleştireceği Sanat Masası: Görsel Dünya ve Gerçeklik Arasındaki İnce Çizgi başlıklı söyleşinin moderatörlüğünü ise Galip Görür üstlenecek. Aynı gün saat 16.00’da BİFED iş birliğiyle Alia Yunis’in The Golden Harvest filmi; 19.00’da ise P. J. Hogan’ın çok sevilen romantik komedisi En İyi Arkadaşım Evleniyor gösterilecek.
Çocuklar, 23 Kasım Pazar günü 13.00’te Taş Devri Firarda’nın gösteriminde bir araya gelecek. Altyazı Sinema Derneği iş birliğiyle saat 15.00’te gerçekleşecek Amour: Aşkın Yasını Tutmak söyleşisinde Aslı Ildır sinema tutkunlarıyla buluşurken 16.00’da Michael Haneke imzalı Saklı’nın gösterimi ardından Evrim Kaya ile gerçekleşecek söyleşinin moderatörlüğünü de Ildır üstlenecek. Aynı akşam 19.00’da ise Marc Webb imzalı Aşkın 500 Günü izleyiciyle buluşacak.
Haftanın altı günü kapılarını açan İBB Beyoğlu Sineması’nın tüm etkinlikleriyle ve ücretsiz biletlerle ilgili bilgilere İBB Beyoğlu Sineması sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

























