İstanbul’un en taze ‘tematik’ film festivallerinden Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin katkılarıyla 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında “yoksulluk” ana temasıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Ana tema olarak bu sene tüm dünyada her daim güncel ve tartışılan bir sorun olan “yoksulluk” bu sefer de akademik ve sinema sanatının perspektifinden, farklı boyutlarla masaya yatırılıyor.
Festival akademik programına tebliğ sunmak üzere katılmak isteyenlerin adalet ve hukukla bağlantılı olarak aşağıdaki hususları hukuk, iktisat, siyaset bilimi, sağlık, sosyoloji, psikoloji gibi farklı disiplinler açısından incelemesi beklenmekte. Akademik Program uluslararası nitelikli olup sunulan tebliğler uluslararası etkinlikte sunulmuş sayılıyor. Tebliğ ile ilgili bilgilere ise aşağıdan ulaşılabilir:
A.Tebliğ ile ilgili genel bilgiler
I. Hazırlayacağınız bu metinler toplantı öncesinde tebliğler kitabı olarak yayınlanacaktır.
II. Hazırlayacağınız tebliğlere ilişkin bir sayfa sınırlaması söz konusu olmamakla birlikte tebliğin tamamının en az 10 sayfa olması gerekmektedir.
III. Tebliğinizin Times New Roman, 12 punto formatında ve 1 aralık şeklinde yazılmış ve uluslararası akademik atıf kurallarına uygun olması gerekmektedir.
IV. Tebliğ Türkçe veya İngilizce dilinde olabilir.
V. Akademik Programa katılım talebinizi 31/03/2016, hazırlayacağınız tebliğinizin özetini en geç 01/08/2016, tamamlanmış metninizi ise 01/09/2016 tarihine kadar ([email protected]) adresine e-posta yoluyla ulaştırmanızı rica ederiz.
VI. Konuşma süreniz 20 dakika olup, sunumlar Türkçe veya İngilizce dilinde yapılacaktır. Sunumlar sırasında Türkçe-İngilizce tercüme olacaktır.
B.Tebliğiniz içeriğinde yer alacak hususlar
Tebliğler, festivalin bu sene belirlenen ana teması olan “yoksulluk” teması ekseninde hazırlanmalıdır. Bu bağlamda öncelikli alanlarımız;
- Yoksulluk ve Adalet
- Anayasa ve Yoksulluk
- Yoksulun Yargılamada Temsili
- Yoksulluk ve Suçluluk,
- Yoksullukla Mücadelede Uluslararası Sözleşme ve Metinler
- Yoksulluk ve Yoksulluğa bağlı Sorunlarla Mücadelede Ulusalüstü Kurumlar
- Yoksulluğa bağlı Sorunlar (Açlık, Göç)
- Yoksulluktan etkilenmede hassas gruplar – Kadın ve Yoksulluk, Çocuk ve Yoksulluk
- Yoksullukla Mücadelede Sivil Toplum Çalışmaları,
- Demokrasi ve Yoksulluk,
- Küreselleşme ve Yoksulluk,
- Dünya Düzeni, Gelir ve Tüketim Adaletsizliği,
- Yoksulluk ve Kent Sosyolojisi,
- Yoksulluk Psikolojisi olarak belirlenmiştir. Tebliğinizde yukarıda belirtilen temel noktaların yer alması önem arz etmektedir.
Detaylı bilgi için: www.icapff.com