Yeşim Ustaoğlu’nun yeni filmi Artakalan, 2026 yılında izleyicisiyle buluşacak. Senaryosunu Yeşim Ustaoğlu’nun yazdığı ve şiirlerinde usta şair Birhan Keskin’in imzası bulunan filmin başrollerinde, Öykü Karayel, Metin Akdülger, İlyas Salman ve Ali Kayra Kul yer alıyor. Ustaoğlu aynı yıl, Kuru Taşın Başı adlı belgeseliyle de 2026 gündeminde olacak.
İz (1994), Güneşe Yolculuk (1999), Bulutları Beklerken(2004), Pandora’nın Kutusu (2008), Araf (2012) ve Tereddüt (2016) filmlerinin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu’nun yedinci uzun metraj filmi Artakalan, izleyicisiyle 2026 yılında buluşacak. Türkiye, Lüksemburg, Fransa ve Bulgaristan ortak yapımı olan filmin başrollerinde, Öykü Karayel, Metin Akdülger, İlyas Salman ve Ali Kayra Kul yer alıyor.
Şiirleri Birhan Keskin İmzalı
Senaryosunu Yeşim Ustaoğlu’nun yazdığı ve şiirleri usta şair Birhan Keskin’e ait olan Artakalan, Keskin’in derin ve katmanlı dizeleri eşliğinde, şair Elif ve müzisyen Mehmet’in “başka bir dünya” ihtimali için çıktıkları cesur yolculuğu konu alıyor.
Görüntü yönetmenliğini Kiril Prodanov’un, sanat yönetmenliğini de Osman Özcan’ın yaptığı Artakalan’ın kurgusunda Mathilde Muyard’ın, müziklerinde de Şevket Akıncı’nın imzası bulunuyor.
Ustaoğlu Film (Türkiye), Cite Films (Fransa), Tarantula Film (Lüksemburg) ile Rff International (Bulgaristan) ortak yapımı olan filmin yapımcılığını Türkiye’den Yeşim Ustaoğlu ve Anna Maria Aslanoğlu üstlenirken, ortak yapımcılığını da Irmak Pakdemir ve Yağmur Ünal yürütüyor.
Kuru Taşın Başı da Yolda
Ustaoğlu 2026’da ayrıca, Kuru Taşın Başı adlı belgeseliyle de gündemde olacak. Bir Ustaoğlu Film yapımı olan ve Yeşim Ustaoğlu’nun yazıp yönettiği, Selen Heinz’ın co-direktörlüğünü ve sinematografisini üstlendiği film, “suyun ölümü” hakkında.
Artakalan‘ın festival ve vizyon takvimini takip etmek için; https://www.instagram.com/artakalanfilm/

























