Sis Gürdal’ın yazıp yönettiği Porkatal, dünya prömiyerini 32. Saraybosna Film Festivali’nde yapıyor. Doğduğundan beri annesiyle hapishanede yaşayan altı yaşındaki Engin’in hikâyesini konu alan film, 14-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin Kısa Film bölümünde Saraybosna’nın Kalbi Ödülü için yarışacak.
Postcards from the Orient (2020) ve Yazın Sonu (2023) gibi ödüllü kısalarıyla tanınan Sis Gürdal’ın yeni kısa filmi Porkatal, 14-21 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 32. Saraybosna Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak. Yapımcılığını Laure Dahout ve Sinan Yusufoğlu’nun, ortak yapımcılığını Sis Gürdal, Kanat Doğramacı, Tuba Taçan ve Hakkı Yazıcı’nın üstlendiği film, festivalin Kısa Film Yarışması’nda izleyicilerle buluşacak.
Senaryosunu Sis Gürdal’ın kaleme aldığı Porkatal, doğduğu günden beri annesiyle hapishanede yaşayan altı yaşındaki Engin’i odağına alıyor. Doğum gününde annesinden ayrılıp köye gönderilen Engin, yeni hayatına alışmaya çalışırken çocuksu hayal gücüyle annesinin yanına dönmenin yollarını arıyor.
Engin rolünde Musab Yılmaz’ın olduğu filmde Naz Göktan, Nur Pera Abuç, Merdan Karataş, Tülay Akçakmak, İrfan Akçakmak ve Nazlı Benan Özkaya rol alıyor. Görüntü yönetmenliğini Pablo Garrido Carreras’ın üstlendiği filmin kurgusunu Sercan Sezgin ile Pablo Gómez-Pan, sanat yönetmenliğini Osman Özcan, müziğini ise Mert Çetinkaya yaptı.
Bir Tiresias ve Sî Films yapımı olan Porkatal; Sis Gürdal, Maya Films, Ajans Tuba Taçan, Orion, Alaz Film ve Bip TV ortaklığında hayata geçirildi. Türkiye-Fransa ortak yapımı film, Fransa Ulusal Sinema Merkezi (CNC), SACEM, Ciclic Centre-Val de Loire, Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle tamamlandı.
























