Édith Piaf’ın yeni biyografik filminde, ikonik Fransız şarkıcının yapay zekâ tarafından yeniden yaratılmış bir versiyonu yer alacak.
Efsanevi Fransız şarkıcı Édith Piaf hakkında yeni bir biyografik film hazırlanıyor. 1963’te ölen Piaf‘ın başrolde olacağı filmin çekimleri devam ediyor. Piaf‘ın sesi ve görüntüsü yapay zeka kullanılarak yeniden yaratılacak. Variety’nin haberine göre Warner Music Group ve yapım şirketi Seriously Happy, Edith için Piaf‘ın varisleriyle birlikte çalışıyor. 90 dakikalık film New York ve Paris’te geçecek ve Piaf’ın 1920’lerden 1960’lara uzanan kısa yaşamının tamamını kapsayacak. Yapay zekâ tarafından yeniden yaratılan bir Piaf tarafından anlatılacak.
Yapay zeka, Piaf‘ın bazıları 80 yıldan eski yüzlerce arşiv klibi ve kaydı üzerinde geliştirildi ve La Vie en rose ve Non, je ne regrette rien de dahil olmak üzere Piaf‘ın ikonik şarkılarından bazılarını seslendirecek. Film, daha önce Sting, Stevie Wonder ve Diana Ross hakkında filmler yazıp yönetmiş olan Julie Veille‘in bir fikrine dayanıyor ve Veille ile Gilles Marliac tarafından yazılacak.
“Filmi yaratırken kendimize sürekli şunu sorduk: ‘Edith hala aramızda olsaydı, genç nesillere hangi mesajları iletmek isterdi?” Edith’in hikayesi; inanılmaz bir dayanıklılık, mücadelelerin üstesinden gelme ve sosyal normlara meydan okuyarak büyük başarılara imza atma hikayesidir ve o zaman olduğu kadar şimdi de güncelliğini korumaktadır. Amacımız animasyon ve teknolojideki en son gelişmeleri kullanarak bu zamansız hikayeyi her yaştan izleyiciyle buluşturmak.” diyor Veille.
Édith Piaf kariyeri boyunca dünya çapında başarılar elde etti. Ancak hayatının büyük bölümünde uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele etti ve 47 yaşında karaciğer kanserinden öldü. Kendisi, Fransız kültürünün bir simgesi olmaya devam ediyor. Piaf‘ın hayatı, Marion Cotillard‘ın Piaf‘ı canlandırdığı 2007 yapımı La Vie en Rose başta olmak üzere çok sayıda filmde anlatıldı. Film dünya çapında bir hit oldu ve Cotillard performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar‘ını kazandı.
Yapay zekanın film ve televizyon yapımlarında kullanımı son zamanlarda tartışmalı bir konu haline geldi. Yakın zamanda çözüme kavuşturulan WGA ve SAG-AFTRA grevlerinin kilit konularından biriydi. Bu filmde, yapay zekanın kullanımına müsaade edilecek, ancak bunun için kişinin ya da mal varlığının izni ve tazminatı gerekecek.