Serpil Altın Film ve Layla Film yapımcılığındaki Sucuk Olmak (Being a Sujuk), Gürcistan’da düzenlenen DALI Svaneti Uluslararası Film Festivali’nin Work in Progress bölümünde Büyük Ödül’ün sahibi oldu.
Yönetmenliğini Volkan Durmuş’un üstlendiği film, bir devenin sucuğa dönüşen yaşam öyküsü üzerinden gelenek, insan hayvan ilişkisi ve yaşam döngüsüne özgün bir bakış sunuyor. Belgesel uluslararası festival yolculuğunda yeni bir başarıya daha imza attı.
Sucuk Olmak, geçtiğimiz yıl da Antalya Film Forum Belgesel Work in Progress Platformu’nda En İyi Proje Ödülü ile DCT Türkiye Katkı Ödülü‘nü kazanarak geliştirme sürecindeki başarısını tescillemişti.
Gürcistan’dan gelen Work in Progress Büyük Ödülü, filmin uluslararası görünürlüğünü güçlendirirken, yapım sürecine duyulan güveni de bir kez daha ortaya koyuyor.
”Sucuk”tan Başka Bir Şeye Dönüşebilmenin Arayışı
Film aynı zamanda 21. Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress Platformu’na seçilen projeler arasında yer aldı. İstanbul Film Station 2025‘in finalist projeleri arasında da yer alan film, bir deve yavrusunun dünyaya gelişini ve reenkarnasyon yoluyla evcilleşmemiş bir ruhun deve yavrusunun bedenine girmesini konu alıyor. Dışarıdan duyulan, iğneleyici ve kara mizah yüklü bir iç ses tarafından anlatılan bu hikâye, devenin yaşam döngüsünü gözler önüne serer. Anlatı; güreş hazırlıklarından zaferlere ve yenilgilere, nihayetinde ise gücü tükendiğinde “sucuk”tan başka bir şeye dönüşmemesine kadar uzanan bir süreci işler. Ölümle yüzleşen o ruh, başka bir bedene geçiş yapabilmek adına bir arayışa koyulur. Film; mizahı duygusal derinlikle harmanlayıp geleneklerin ardındaki acı gerçekleri açığa çıkarırken, hayvan hakları konusunda da düşündürücü bir bakış açısı sunuyor.
Yönetmen Volkan Durmuş; 1988 yılında İzmir’in Tire ilçesinde doğdu. Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde okudu. Bu sırada müziğe ve fotoğrafçılığa ilgi duymaya başladı. Lise eğitimi boyunca katıldığı fotoğraf yarışmalarında kazandığı ödüller onu fotoğrafa yöneltti. Kimya okudu ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden mezun oldu. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon programcılığı eğitimi aldı.
Filmin yapımcılığını üstlenen Serpil Altın ise; 11 Şubat 1979, Eskişehir doğumlu. 2002’de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünü birincilikle bitirdi. Sinema, reklam ve dizi sektöründe yönetmen yardımcısı, Tv’de ve reklam ajansında uzun süre prodüktör olarak çalıştı. 2016’da SERPİL ALTIN FİLM’i kurarak Kızkaçıran Filmi’ni, 2017’de ise Cenaze İşleri ve Yüzme Öğreniyorum filmlerini gerçekleştirdi. Kariyerine Yapımcı, Yönetmen, Senarist olarak devam ediyor.























