Dünya prömiyerini IFFI Goa’da yapan, İstanbul Film Festivali’nden Altın Lale, Adana Altın Koza’dan üç ödülle dönen “Karanlıkta Islık Çalanlar”, 4 Aralık’ta Bir Film dağıtımıyla sinemalarda izleyiciyle buluşuyor.
Pınar Yorgancıoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi “Karanlıkta Islık Çalanlar”, IFFI Goa’daki dünya prömiyerinin ardından İstanbul ve Adana’dan ödüllerle dönerek 4 Aralık’ta Bir Film dağıtımıyla vizyona giriyor. Filmin başrollerini Müfit Kayacan (Melih), Hülya Gülşen (Suzan) ve İnci Sefa Cingöz (Toprak) paylaşıyor.
Festivallerden Ödüllerle Döndü
Türkiye prömiyerini 45. İstanbul Film Festivali’nde yapan film, burada İnci Sefa Cingöz’e Altın Lale En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. 33. Adana Altın Koza Film Festivali’nde ise En İyi Senaryo, En İyi Müzik ve FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ödüllerini aldı. Film ayrıca San Francisco, Hamburg ve Şanghay gibi uluslararası festivallerde gösterildi.
Aynı Evde Ayrı Kaçış Dünyaları
Senaryosunu Yorgancıoğlu ile Emre Gülcan’ın birlikte yazdığı film, aynı evi paylaşan ancak her biri kendine ayrı bir kaçış alanı yaratan şehirli, orta sınıf bir ailenin hikayesini mizahi bir dille anlatıyor. Yurt dışına gitmeyi planlayan işsiz yazar Toprak, gençlik ideallerini kızı üzerinden gerçekleştirmek isteyen annesi Suzan ve yeni emekli olan babası Melih’in hayatı, Melih’e aniden çıkagelen doğaüstü bir ziyaretçiyle değişiyor.
Kısa Filmlerden İlk Uzun Metraja
Yorgancıoğlu, film yönetmenliği alanındaki yüksek lisansını Columbia Üniversitesi’nde tamamladı. Yönetmenin ilk kısa filmi “Prayers at Dawn” 2014’te çekildi. 2016 tarihli ikinci kısa filmi “Nebile Hanım’ın Solucandeliği” ise !f İstanbul’da Seyirci Ödülü’nü, İstanbul Film Festivali’nde de En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazandı. Yönetmenin ilk uzun metrajı olan “Karanlıkta Islık Çalanlar”, Venedik Bienali’nin Biennale College Cinema programında geliştirildi ve tamamı Ankara’da çekildi.
Filmin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

























